×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Lapsiperheen mentoriksi

Monet lapsiperheiden vanhemmat kamppailevat yksinäisyyden ja riittämättömyyden tunteiden kanssa. Kaikilla ei välttämättä ole elämässä ketään, keneltä pyytää apua. Yksin ja väsyneenä voi olla vaikeaa selviytyä, mutta ajoissa annettu apu voi estää ongelmien kasvun liian suuriksi. HelsinkiMission vapaaehtoisena perhementorina toimit lapsiperheen vanhemman tukena ja arjen apuna pari kertaa kuukaudessa vuoden ajan.

Vuoden kestävässä perhementorisuhteessa tapaat mentoroitavaa vanhempaasi kaksi kertaa kuukaudessa yhdessä sovittuina aikoina. Voit toimia mm. keskustelu- tai ulkoiluseurana, leikkikaverina tai apuna ja lisäkäsinä lapsiperheen arjessa. Keskiössä on vanhemmuuden tukeminen ja rinnalla kulkeminen ongelmien ratkaisemisen tai neuvomisen sijasta.

Perhementorina olet vähintään 25-vuotias, luotettava ja myötätuntoinen aikuinen. Pystyt sitoutumaan toimintaan vähintään vuodeksi ja oma elämäntilanteesi on riittävän tasapainoinen, jotta pystyt antamaan tukea ja apua sitä kaipaavalle. Sinulla ei tarvitse olla erityisiä taitoja – keskeistä on halusi olla läsnä vanhemman ja perheen elämässä. 

Perhementoritoimintaa toteutetaan Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. HelsinkiMissio haastattelee ja kouluttaa perhementorit sekä tarjoaa monipuolista tukea, jotta vapaaehtoisena toimiminen on mahdollisimman sujuvaa ja mielekästä. Perhementoritoiminnan koordinaattorit ovat tukenasi koko perhementorina toimimisen ajan.

Toimiessasi vapaaehtoisena lasten ja nuorten parissa sinulta pyydetään lupa rikostaustaotteen selvittämiseen.

Huomioithan, että perhementoritoiminnan koulutus järjestetään suomen kielellä. Please note, that family mentoring course is not available in English at the moment.

Koulutamme uusia vapaaehtoisia perhementoreiksi jatkuvasti verkossa ja livenä seuraavan kerran HelsinkiMission toimitiloissa Kampissa 22.9.2022. Palaamme sinulle mahdollisimman pian!

 
Lisätietoja:

Julia Jumppanen
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori: Perhementoritoiminta
09 2312 0246, 045 341 0609

Hae vapaaehtoiseksi

Hae vapaaehtoiseksi

Jätä yhteystietosi, niin saat linkin hakemukseen sähköpostitse.