×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

HelsinkiMissio – vähemmän yksinäisyyttä

HelsinkiMissio tarjoaa useita yksinäisyyttä lievittäviä palveluja. Ota yhteyttä, kun haluat keskustella mistä tahansa asiasta.

Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia. Puheluiden hinta on soittajan operaattorin hinnoittelun mukainen.

Näin autamme

Yksinäisyystyö tarjoaa maksuttoman ja luottamuksellisen mahdollisuuden käsitellä yksinäisyyttä itsenäisen työskentelyn ja keskustelutapaamisten avulla. Lue lisää ja ota yhteyttä. Yksinäisyytyö toimii normaalisti koko kesän ajan.

Yksinäisyys-tehtäväkirja sopii kaikille, jotka haluavat pysähtyä yksinäisyyden äärelle ja tutkia siihen liittyviä ajatuksia, tunteita ja toimintatapoja. Kirjan voi tilata tai ladata pdf-muodossa.

 

Palvelut senioreille

Aamukorva on kuulolla joka aamu klo 5–8 numerossa 09 2312 0210. Aamukorva tarjoaa luotettavan kuulijan ja keskustelukumppanin yli 65-vuotiaille. Puheluun vastaa HelsinkiMission koulutettu vapaaehtoinen.

Senioreiden keikka-apu auttaa pääkaupunkiseudun senioreja arjen asioissa ja pulmissa. Apua saa myös ruotsiksi. Lue lisää keikka-avusta. Tiedustelut puhelimitse ma–pe klo 9–14 numerosta 09 2312 0220 tai sähköpostitse, seniorityo@helsinkimissio.fi. Ruotsinkielistä keikka-apua voi tiedustella numerosta 09 2312 0230.

Digiopastusta voi tiedustella täyttämällä yhteydenottolomakkeen verkkosivulla tai puhelimitse ma, ke ja to klo 9–12, puh. 09 2312 0370.

Seniorin tukihenkilö on koulutettu vapaaehtoinen, joka tukee ja antaa arjen apua. Lue lisää tukihenkilötoiminnasta.

Senioripysäkki tarjoaa yli 65-vuotiaille ammattilaisen ohjaamia keskusteluryhmiä. Ryhmien tavoitteena on tukea elämänhallintaa ja mielen hyvinvointia sekä lievittää yksinäisyyttä. Ryhmiin hakeudutaan haastattelun kautta. Jätä soittopyyntö Senioripysäkin yhteydenottopuhelimeen, puh. 09 2312 0260, niin soitamme sinulle takaisin. Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse, senioripysakki@helsinkimissio.fi. Lisätietoja ryhmistä: helsinkimissio.fi/senioripysakki 

Seniorikahvila kokoontuu Albertin olohuoneessa, osoitteessa Albertinkatu 33:n tiistaisin klo 10-12 koko kesän ajan.
 

Se även våra svenskspråkiga tjänster för seniorer.

 

Laula kanssamme -tilaisuudet senioreille:

maanantaisin klo 13 (Kinaporinkatu 11 A) kesätauon jälkeen 5.9. alkaen.

tiistaisin klo 14 (Albertinkatu 33) kesätauon jälkeen 30.8. alkaen.

Palvelutalo Ceciliassa lauletaan maanantaisin klo 15 (Punakiventie 2). Katso tarkemmat tiedot verkkosivun tapahtumakalenterista.

 

Laula kanssamme -tapahtumia kesällä:

Laula kanssamme Oodin edustalla ke 17.8. klo 15

Allsång Albertinkatu 33:n sisäpihalla 18.8. klo 13

Palvelut nuorille

Maksutonta ja luottamuksellista keskusteluapua suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi 12–29-vuotiaille nuorille, aikuisille, pareille ja nuorten perheille. Puhelinajan ammattiauttajallemme voi varata nettikalenterista. Ammattiauttajien kanssa nuori voi puhua mistä tahansa itselleen tärkeästä aiheesta. Apua saa myös lähisuhteiden ongelmiin.

Yksinäisyystyö nuorille – tarjoamme maksuttoman ja luottamuksellisen mahdollisuuden käsitellä yksinäisyyttä itsenäisen työskentelyn ja keskustelutapaamisten avulla. Työskentely tapahtuu toistaiseksi etäyhteyksin. Lue lisää ja ota yhteyttä.

Jodel on sosiaalisen median sovellus, jossa nuori voi keskustella anonyymisti HelsinkiMission ammattiauttajien kanssa @mielenmaisema-kanavalla. Heinäkuun ajan ammattilaisemme päivystävät Jodelissa hieman tavallista harvemmin. Jodel-kanava on käytössä kaikilla pääkaupunkiseudulla olevilla.

Nuoren tukihenkilö on tavallinen turvallinen aikuinen, joka on nuorta varten. Lue lisää tukihenkilötoiminnasta.

Etätukihenkilön kanssa nuori voi keskustella etäyhteyksin. Lue lisää etätukihenkilöistä.

Se även våra svenskspråkiga tjänster för unga.

Minä riitän -opas itsemyötätuntoon toimii matkaoppaanasi itsemyötätuntoisella polulla. Se on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi.

Palvelut perheille

Perhementori toimii perheen vanhemman apuna ja tukena erilaisissa elämäntilanteissa. Perhementorisuhteet käynnistetään joko videopuhelun välityksellä tai HelsinkiMission toimitiloissa. Perhementorisuhteen tapaamiset ovat sovitusti joko etä- tai lähitapaamisia. Lue lisää mentoritoiminnasta.  Perhementoritoimintaa on pienimuotoisesti koko kesän ajan.

Perhekaveri auttaa Uuden lastensairaalan perheitä, jotta sairaalakäynti sujuisi mahdollisimman mukavasti. Perhekavereita voi tavata Uuden lastensairaalan ala-aulassa ja Perheparkissa arkisin klo 10–13. Perhekaverit auttavat perheitä myös Ronald McDonald Talolla. Lue lisää perhekaveritoiminnasta. Perhekaveritoiminta auki koko kesän pienimuotoisesti, lauantaiolkkari ja osastotoiminta tauolla heinäkuun.

Maksutonta ja luottamuksellista keskusteluapua yksilöille, pareille ja perheille. Tukea voi saada esimerkiksi uupumukseen, yksinäisyyteen, parisuhteeseen, perhesuhteisiin tai hankaliin ihmissuhteisiin liittyen. Lue lisää ja varaa aika kriisi- ja keskusteluavun työntekijälle. Perheiden keskusteluapu toimii koko kesän.

Albertin olohuone on yhteisöllinen kohtaamispaikka. Lue lisää Albertin olohuoneen senioritoiminnasta ja lapsiperhetoiminnasta.

Neuvolaparkki Kampin perhekeskuksen ala-aulassa tarjoaa toimintaa lapsiperheille. Joka tiistai klo 9.30–15. Lue lisää Neuvolaparkista.

 

Muut palvelut

Resonaarin musiikkiopisto Lue lisää

Aggredi päivystää arkisin puh. 045 341 0564

Aulapalvelu osoitteessa Albertinkatu 33 on avoinna ma–to 8.30–11.30 ja 12.30–15.00. Perjantaisin suljettu.

 

Päivitetty 10.8.2022